“Vocile” romanilor din diaspora se aud prin intermediul Radio Trinitas

Proiectul “Romani de langa Romani” – initiat de Radio Trinitas, si-a propus:

  • sa dezvolte parteneriate,
  • sa consolideze valorile culturale romanesti,
  • sa contribuie la pastrarea identitatii culturale si lingvistice, deschiderea dialogului cu autoritatile locale, mass-media si ong-urile cu caracter social, cultural si religios

din Franta, Belgia, Italia, Spania si Germania, in vederea optimizarii si identificarii de noi oportunitati de dezvoltare pe termen lung precum si de elaborare a unor strategii care sa vina in sprijinul romanilor din diaspora.

 

Una din activitatile principale ale proiectului este rubrica zilnica “Romani de langa Romani”, ce se difuzeaza in intervalul orar 12:40 – 12:45. Aici sunt prezentate materiale referitoare la actiuni, proiecte cu caracter social, cultural si religios care se desfasoara in cadrul institutiilor partenere din strainatate si care sunt de folos comunitatilor de romani care locuiesc acolo.

De asemenea, pe site-ul Radioului Trinitas, www.radiotrinitas.ro, aceasta rubrica poate fi ascultata in sectiunea emisiuni, iar prin intermediul adresei de email diaspora@trinitas.ro, este facilitata interactiunea cu ascultatorii.

Pana in prezent, a fost creata pagina online a proiectului, a fost finalizat procesul de achizitie publica pentru echipamente, produse si servicii; au fost difuzate 34 de interviuri cu personalitati din partea institutiilor de cultura, ong-urilor culturale si sociale, dar si cu reprezentanti din partea institutiilor religioase.

Pentru perioada urmatoare, proiectul are in vedere realizarea unor reportaje culturale, sociale si religioase prin intermediul a 5 reporteri specializati, in tarile mentionate, pentru a relata in direct, de la fata locului, situatiile intalnite si nevoile cu care se confrunta romanii din diaspora, precum si alte activitati legate de sustinerea dialogului si dezvoltarea de noi parteneriate.

In luna mai, Radio Trinitas a primit finantare din partea Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, pentru a implementa proiectul “Romani de langa Romani”.

Radio Trinitas a ales ca parteneri si sustinatori ai proiectului pentru activitatile care se desfasoara atat in tara, cat si in strainatate (in 20 de comunitati romanesti din Franta, Belgia, Italia, Spania si Germania), Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei Europei Centrale si de Nord, Episcopia Ortodoxa Romana a Spaniei si Portugaliei si Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei.

[Sursa material: Mihaela Moraras, Manager proiect]

 

 

 

 

 

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days