Asteptam anunturile dumneavoastra de mica publicitate

Status

Asteptam anunturile dumneavoastra de mica publicitate. Ni le puteti trimite la adresa de email: romaninlume.info@gmail.com sau prin intermediul formularului din pagina de contact.

Anunturile vor fi publicate gratuit, timp de 30 de zile. Daca doriti ca un anunt sa fie republicat, va rugam sa ni-l retrimiteti (sau sa mentionati in primul mesaj). Va rugam sa specificati categoria unde doriti sa apara.

Aveti grija ca anunturile sa fie complete (sa contina datele de contact) pentru a fi utila publicarea lor.

De asemenea, nu vor fi publicate anunturile cu mesaj calomnios, ofensator, discriminator etc. Autorii anunturilor sunt responsabili de continutul si veridicitatea acestora.

CATEGORII

Studiu de caz: Trimiterea banilor in mod sigur si economic

Status

Care este cea mai economica si sigura metoda de trimis bani in Romania din strainatate?

Cele mai sigure si economice metode de a trimite bani in Romania din strainatate sunt serviciile de remitere de bani low-cost realizate prin intermediari financiari autorizati ca si institutii de plata si prin intermediul transferului bancar. Institutiile de plata sunt autorizate si controlate de regula de Bancile Centrale, dispun de fondurii proprii lichide care acopera nivelul zilnic al platilor si protejeaza fondurile clientilor prin separarea acestora de banii proprii ai companiei si prin pastrarea acestora in conturi speciale de evidenta, monitorizate zilnic si controlate de Banca Centrala.

Studiu de caz: Obtinerea creditului in Romania

Status

Daca muncesc legal in Spania, pot obtine un credit din Romania?

Referitor la obtinerea de credite in Romania, cetatenii romani care muncesc in strainantate pot obtine imprumuturi in conditiile specifice ale bancilor din Romania. In general bancile urmaresc sa acorde imprumuturi diminuand cat mai mult riscurile creditarii, iar pentru Spania un risc major este cel al pierderii locului de munca de catre imprumutat. Astfel, marea majoritate a bancilor din Romania acorda credite romanilor din strainatate si inclusiv celor din Spania numai daca impumutatii au incheiate contracte de munca pe perioada nedeterminata cu angajatorii, iar unele banci solicita ca acestia sa prezinte un girant coplatitor rezident in Romania, adica plata ratelor creditului sa fie garantata suplimentar si cu veniturile unei persoane fizice rezidente in Romania.

Un cetatean roman care lucreaza in strainatate poate obtine un imprumut pentru nevoi personale garantand in plus si cu o ipoteca constituita asupra unui imobil din Romania.
Un credit ipotecar se obtine in aceleasi conditii ca si pentru un cetatean rezident in Romania, putand fi constituita ipoteca pe imobilul achizitionat din credit.
Printre actele prezentate bancii mentionam;
-contractul pe perioada nedeterminata;
-fluturasul cu veniturile obtinute de angajat in ultimele 12 luni;
-fisa fiscala inregistrata la autoritatea fiscala din tara respectiva si dovada achitarii taxelor in tara respectiva;
-alte documente solicitate de fiecare banca de la caz la caz
Toate aceste documente trebuiesc prezentate in copii cu traducere autorizata si apostila.

Este de retinut ca de la banca la banca variaza conditiile de acordare a creditelor. Pentru a va putea orienta mai bine, va recomand sa apelati la consilierii bancilor respective prin email sau telefon ori sa analizati site-uri de consultanta financiara gen CONSO.

Studiu de caz: Machiaj pentru ochi proeminenti

Status

Am ochii mari si putin proeminenti, cum ma pot machia pentru a arata bine?

Ochii mari si proeminenti sunt perfecti pentru un efect smoky. Trebuie sa conturezi ochii, atat linia superiora a genelor, cat si lina inferioara in totalitate. Poti sa folosesti un eyeline sau un dermatograf pe care il poti estompa. Culoarea inchisa creeaza un efect de micsorare a ochiului.

Studiu de caz: Look natural

Status

Cum obtinem un look de zi foarte natural?

Un fond de ten foarte natural cu acoperire medie, pudra compacta sau pulbere pentru fixarea si matificare, un ton deschis de fard de ploape pentru zona mobila a pleoapei si un ton putin mai inchis pentru zona dintre partea mobila si partea imobila a pleoapei (exact sub os) pentru a da pronfunzime ochiului. Un rimel in ton maro pentru a fi mai natural, un luciu de buze sau ton nude (culoarea pielii) si un fard de obraz – foarte important pentru a da un aspect de prospetime (in ton roz pal sau piersica).

Studiu de caz: Sentimentul vinovatiei

Status

Sunt de 4 ani in Occident. Am reusit sa ma integrez in diferite locuri. Acum insa am urmatoarea problema – unul din parinti sufera de o boala grava si nu stiu cum sa procedez acum. Stiu ca as vrea sa ma intorc in Romania insa aici am viata mea si am reusit sa ma adaptez bine. Insa nu pot sa ma descurc daca ar fi sa ma intorc chiar pentru o perioada scurta de timp. M-ar pune intr-o situatie dificila pentru ca atunci ar trebui sa intrerup locul de munca si nu stiu daca este posibil. Nu as vrea sa am sentimentul ca ma ratez dar as vrea sa-mi ajut parintele.
(textul a fost partial modificat ca sa nu permita identificarea persoanei)

Este posibil ca in acest caz sa avem in vedere un sentiment aparte – vinovatia. Faptul ca unul din parinti este bolnav ne face sa ne gandim, in primul rand, la un sentiment de vinovatie pe care il traieste autoarea. Ce putem sa facem in acest sens?

Daca vorbim despre vinovatie, vom vorbi in linii mari despre urmatorul conflict. Intre dorinta si iubirea pentru mama sau tata si propria reusita. Este un conflict care apare de multe ori si fara sa fie vorba despre o distanta foarte mari intre tari. Dar acest lucru este de obicei rezolvat prin amenajari care “pacalesc” sentimental de vinovatie. Pe de o parte incearca sa acopere ambele sarcini – sa aiba o grija de parinti dar fara sa modifice locul de munca, propria familie, etc. In acest caz apare o situatie cu “si”: Sa ai grija atat de propria familie cat si de parinti. Insa in cazul migratiei problema se pune mult mai sincer – cu “sau”: Sa ai grija de propria familie sau de parinti.

Daca cei care locuiesc in aceiasi localitate cu parintii sau la o distanta rezonabila pot sa nu isi puna problema vinovatiei (desi ea exista), cei care migreaza sunt pusi in situatia sa fie mai sinceri si sa fie obligati sa se gandeasca si sa analizeze cu adevarat sentimental de vinovatie. Ei trebuie sa aleaga intre “a fi fizic” cu parintii sau “a fi fizic” in propria familie, in lumea lor.

In mod sigur nu se poate concepe o solutie care sa fie ideala. Problema principala ramane cea a impartirii intre noua casa si vechea casa. Aceasta problema insa nu a aparut acum ci ea a fost in permanenta.

Ceea ce conteaza insa pentru cititori este ca acest tip de situatie pune in discutie una care este permanenta pentru cineva care migreaza – relatia intre cele doua “case”. Daca, in acest caz, situatia ar fi fost analizata, dezbatuta, considerate o problema atunci si acum nu ar fi existat un conflict major. Insa lasand lucrurile sa treneze, ignorandu-le si considerandu-le ca fiind rezolvate s-a ajuns ca intr-un moment de conflict si suferinta sa apara o stare de deruta.

La aceasta situatie se mai adauga si relatia cu parintii. Ea exista si pana parintele a ajuns sa fie bolnav. Nu avem informatii in acest sens, insa putem considera ca si aceasta este importanta. Atunci cand cineva migreaza, familia are o reactie, o parere, o dorinta, o acceptare sau un refuz. Acestea – relatia si legatura cu parintii vor conta foarte mult in aceste momente pentru ca functie de acest trecut, ele vor deveni decisive. Acest moment de criza data de boala va pune puternic in evidenta cum este legatura lor.

Sa nu uitam insa un lucru – ca aceste momente de boala sunt in fiecare familie, ca fiecare familie trece prin acest tip de momente in care exista un membru al ei care sufera de o boala semnificativa. In aceste momente familia are o reactie incercand sa-l protejeze pe de o parte si sa se protejeze pe de alta parte. Acest lucru inseamna ca familia nu se rezuma la copil si parinti si are si unchii, matusi etc. O parte importanta in aceasta functionare o are comunicarea cu ei. Nu stiu care este structura acestei familii, dar si aceasta este o componenta importanta. Comunicarea in cadrul intregii familii devine o tema importanta in economia acestei situatii. Pana la urma, ea pune in valoare comunicarea si legaturile familiale asa cum sunt ele – bazate pe amicitie si inamicitie.