Toate cererile de tratament in strainatate: APROBATE

tratament strMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca toate dosarele de tratament in strainatate au fost aprobate.

“In prezent, nu exista dosare in asteptare. Cand am venit la minister doar o mica parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atentie deosebita acestor pacienti care nu pot fi tratati in Romania, a declarat Banicioiu.

Ministerul Sanatatii transmite ca a alocat pana in prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Minister.

Pacientii cu afectiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sanatatii, costul operatiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale.

Procedura se adreseaza doar tratamentelor care nu pot fi efectuate in tara, si nu pot fi decontate in baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse in pachetul de servicii de baza.

Ministerul exemplifica decontarea unui tratament in strainatate printr-un transplant pulmonar, specificand ca suma totala este finantata integral din bugetul sau: costul transplantului este de 120.000 de euro, costul pentru o terapie radioizotopica se ridica la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneala, care nu se poate face in Romania, cu interventie chirurgicala pentru cancer de colon, se ridica la 27.000.

[Sursa: paginamedicala.ro]

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days