Tineri români de succes spun cu tărie “Eu fac România”!

londra_21_resizeTineri români care fac cinste generaţiei lor spun Eu fac România! duminică, 8 decembrie, în cadrul emisiunii România, te iubesc!. Printre românii care prin muncă, seriozitate, curaj, iniţiativă şi responsabilitate au devenit modele demne de urmat se numără şi Alexandra Dăriescu, prima pianistă din România care a concertat la faimoasa Royal Albert Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonica Regală din Marea Britanie. „Luna trecută, Alexandrei i-a fost acordat în Marea Britanie titlul de Young Woman of the Year pentru cariera sa, iar anul trecut a fost lansat şi primul său album, primit foarte bine de presa britanică”, a declarat Paul Angelescu, cel care semnează acest reportaj.

softisti-3Tot Paul le face cunoştinţă telespectatorilor ProTV International cu patru tineri informaticieni care sunt pe cale să revoluţioneze medicina modernă. „În ultimii trei ani au conceput un program informatic care poate schimba din temelii felul în care copiii cu probleme locomotorii şi pacienţii care trec prin operaţii dificile îşi fac recuperarea. Invenţia lor a fost lăudată în SUA chiar de preşedintele Microsoft. Investitorii britanici care cred că invenţia lor poate valora milioane de lire le-au dat bani să îşi dezvolte produsul, iar acum jocul lor kinetoterapeutic este chiar în aceste zile testat în câteva dintre cele mai importante spitale din Regatul Unit”, a mai dezvăluit Paul.

moca_1_resizeCosmin Savu propune telespectatorilor ProTV International o plimbare cu mocăniţa, posibilă graţie unui grup de tineri care luptă în timpul lor liber şi cu puţinii lor bani să repună pe şine mocăniţa din Valea Hârtibaciului. „Prietenii mocăniţei aduc unelte şi materiale de acasă, renovează o cale ferată, reinventează o lume a respectului şi a civilizaţiei. Voluntarii înţeleg că prin gestul lor pot să canalizeze energii pentru a reînvia o legendă, un model de pe vremea când lumea avea o altă ordine”, mărturiseşte corespondentul Ştirilor ProTV Cosmin Savu.

1482933_10153540955720174_1174973917_n (1)Amalia Enache îl aduce în faţa romanilor din afara tarii pe Eugen Jebeleanu. „Pe vremuri vedetă în serialul Cu un pas înainte, astăzi instalat cu locuinţă pe un vechi vapor pe Sena. De la băiatul din Cu un pas înainte, de doar 17 ani, până la propria-i companie de teatru, tânărul actor român de 24 de ani a făcut toţi paşii înainte cu graţie şi hotărâre, exact ca în dansul de performanţă practicat de mic. Considerat cel mai bun actor al anului său, Eugen Jebeleanu a plecat după facultate la Paris pentru un master în dramaturgie. Împreună cu un regizor francez a pus bazele unei companii de teatru independent, iar cele şapte piese ale lor se joacă acum atât în Franţa, cât şi în România. Trăieşte pe un vapor pe Sena, dar nu vrea să rămână ancorat într-un singur loc. Face naveta spre România, unde crede că are de jucat un rol mai mare decât oriunde altundeva: să le pună prin piesele lui întrebări românilor despre societatea modernă, valori, tabuuri, prejudecăţi”, a mărturisit Amalia Enache.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days