Studiu de caz: Obtinerea creditului in Romania

Daca muncesc legal in Spania, pot obtine un credit din Romania?

Referitor la obtinerea de credite in Romania, cetatenii romani care muncesc in strainantate pot obtine imprumuturi in conditiile specifice ale bancilor din Romania. In general bancile urmaresc sa acorde imprumuturi diminuand cat mai mult riscurile creditarii, iar pentru Spania un risc major este cel al pierderii locului de munca de catre imprumutat. Astfel, marea majoritate a bancilor din Romania acorda credite romanilor din strainatate si inclusiv celor din Spania numai daca impumutatii au incheiate contracte de munca pe perioada nedeterminata cu angajatorii, iar unele banci solicita ca acestia sa prezinte un girant coplatitor rezident in Romania, adica plata ratelor creditului sa fie garantata suplimentar si cu veniturile unei persoane fizice rezidente in Romania.

Un cetatean roman care lucreaza in strainatate poate obtine un imprumut pentru nevoi personale garantand in plus si cu o ipoteca constituita asupra unui imobil din Romania.
Un credit ipotecar se obtine in aceleasi conditii ca si pentru un cetatean rezident in Romania, putand fi constituita ipoteca pe imobilul achizitionat din credit.
Printre actele prezentate bancii mentionam;
-contractul pe perioada nedeterminata;
-fluturasul cu veniturile obtinute de angajat in ultimele 12 luni;
-fisa fiscala inregistrata la autoritatea fiscala din tara respectiva si dovada achitarii taxelor in tara respectiva;
-alte documente solicitate de fiecare banca de la caz la caz
Toate aceste documente trebuiesc prezentate in copii cu traducere autorizata si apostila.

Este de retinut ca de la banca la banca variaza conditiile de acordare a creditelor. Pentru a va putea orienta mai bine, va recomand sa apelati la consilierii bancilor respective prin email sau telefon ori sa analizati site-uri de consultanta financiara gen CONSO.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days