Romania: intre tarile pentru care SUA trebuie sa ridice regimul vizelor in 6 luni, la solicitarea Comisiei Europene

usa visa20 ianuarie 2014: a intrat in vigoare Regulamentul european (pentru varianta in limba romana faceti click aici), care cere statelor UE sa reactioneze comun in privinta vizelor, mai ales in cazurile in care tari terte ii supun pe cetatenii UE unui tratament diferentiat.

In caz contrar, Uniunea Europeana ar putea introduce vize pentru diplomatii americani, a avertizat Comisia.

Pana in 9 februarie 2014: Romania trebuie sa notifice Comisia Europeana cu privire la situatia curenta a accesului cetatenilor romani pe teritoriul Americii.

Martie 2014: cele 5 tari afectate (Bulgaria, Cipru, Croatia, Polonia, Romania) pot cere Comisiei Europene sa suspende accesul fara vize pe teritoriul Uniunii Europene pentru diferite categorii de cetateni americani.

Iunie 2014: dupa maxiumum 6 luni de la publicarea reglementarii, Comisia Europeana poate decide ca accesul pe baza de viza pe teritoriul UE pentru unii cetateni americani devine efectiv.

Punct slab: Eventuale actiuni ale UE asupra SUA ar putea fi insa zadarnicite de intelegerile bilaterale pe care unele state membre le au cu americanii, potrivit hotnews.ro.

Sursa: www.euractiv.com; imagine: wikipedia.org

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days