Profesorul Peter Murvai despre secretul unei cariere academice in Canada, in exclusivitate la “Romani de succes”

PETER1Sambata, 15 martie, de la ora 17:15 emisiunea “Romani de succes” creioneaza la ProTv International portretul unui roman care a inteles ca ingredientul esential pentru a-ti schimba viata este curajul.

Este vorba despre Peter Murvai, profesor si doctorand la Universitatea York din Canada. El a absolvit Universitatea din Bucuresti, dar si Scoala Normala Superioara de Litere din Franta, de unde a obtinut si un doctorat in limbi moderne. Si tocmai pentru ca a avut sansa de a studia la institutii de prestigiu din strainatate, tanarul profesor ii incurajeaza pe toti cei cu ambitia si dorinta de a-i urma exemplu, sa aiba curajul de a-si urma visul – pentru ca nu se stie niciodata!

Despre cum traieste in Canada spune ca “Este o tara un pic stranie in sensul ca nu exista rasism, nu exista discriminare pe baza de nationalitate, asa ca fiecare este apreciat individual. Dar, in acelasi timp, conteaza foarte mult si comunitatea din care faci parte. De exemplu, comunitatea romaneasca de aici este foarte activa si asta ne da un sens al apartenentei care te poate sprijini in cariera, dar si in viata privata.”

Avand experienta mediului universitar din Romania si din Franta, Peter Murvai a inteles perfect specificul sistemul canadian si s-a adaptat cu succes noii sale vieti din Toronto, cautand sa isi aduca propria contributie, atat in a-i face mai bine cunoscuti pe romani, dar si pentru a largi orizonturile studentilor sai.

Intreaga poveste despre cum a reusit, despre tenacitate si talent si despre cum decurge viata lui acum, telespectatorii ProTv International vor afla sambata, 15 martie, chiar de la Peter in emisiunea “Romani de succes”, in cadrul unui interviu exclusiv realizat de echipa ProTv International in Canada.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days