Proces stabilire domiciliu minor, cand unul dintre parinti locuieste in strainatate: un studiu de caz

procesContextul: divort si stabilirea unui parinte intr-o alta tara.

Intriga: copilul minor.

Cateva detalii: acuzatii voalate de incalcari ale legii, vicii de procedura si abuzuri. Totul intr-o ordonanta presedintiala in care o mama a solicitat si a primit permisiunea instantei in prima faza, de a lua copilul incredintat in urma divortului la noul domiciliu din strainatate. In apel insa, situatia s-a intors la 180 de grade. 

O ordonanta presedintiala a starnit discutii ample la Tribunalul Vrancea, miza fiind domiciliul unui copil minor. In dosarul aflat in faza de apel instanta a audiat parintele prezent, din raspunsul acestuia rezultand ca nu exista un program de vizitare in timpul sarbatorilor. Si, dat fiind ca situatia nu parea lamurita, avocatul acestuia a solicitat instantei sa adreseze un set de intrebari si intimatei,“tocmai pentru ca instanta sa constate sinceritatea acesteia. Chiar daca este in Franta ar putea sa vina sa raspunda, iar daca nu poate sa vina exista procedura pentru a raspunde la cateva intrebari.

Solutia? “Schimba in tot sentinta civila apelata in sensul ca: Respinge ca nefondata cererea de chemare in judecata. Definitiva”.

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/stire/11352/cum-au-pledat-doi-avocati-pentru-stabilirea-domiciliului-unui-minor.html#ixzz3FM8F4vCz

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days