Nicolae Brînzea,  Directorul  General Adjunct al IEH a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova

diploma de onoareÎn perioada 17-19 iunie 2015,  Nicolae Brînzea,  Directorul  General Adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi Românilor de Pretutindeni, însoţit de expertul responsabil cu proiecte de spiritualitate şi educaţie, Dan Mirea, a efectuat o vizită de lucru  în oraşele  Chişinău şi Bălţi la invitaţia Consulului General al României, de la Bălţi, Mihai Baciu şi a Viceministrului Republicii Moldova,  Igor Şarov.

La Chişinău, Nicolae Brînzea, Directorul General Adjunct al IEH a avut o întrevedere de lucru cu Viceministrul Culturii, Igor Şarov, unde au fost discutate proiectele ce se vor derula între cele două instituţii, în urmatoarea perioadă. Proiectele  au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti in Republica Moldova.

Cu această ocazie, domnul Nicolae Brînzea, Director General Adjunct IEH, a primit o diplomă de onoare, din partea Ministrului Culturii din Republica Moldova, doamna Monica Babuc. Diploma a fost conferită pentru contribuţia în promovarea culturii şi a valorilor româneşti.

La Bălţi, a avut loc întâlnirea domnului Nicolae Brînzea, Director General Adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachii”, pentru românii de pretutindeni cu Consulul General Mihai Baciu, căruia i-au fost transmise, din partea Ministrului Delegat, Angel Tîlvăr, câteva dintre punctele care au fost abordate într-o întâlnire anterioară, a Domnului Ministru cu Consulul General şi cu conducerea Universităţii „Alecu Russo”, de la Bălţi.

De asemenea, a avut loc o întâlnire la Consulatul General, cu conducerea Universităţii de la Bălţi, „Alecu Russo”, şi apoi o vizită la instituția de învățământ. În cadrul vizitei a fost stabilit acordul de parteneriat, pe linie educațională, între Univeritatea „Alecu Russo” de la Bălţi, Universitatea din Piteşti şi Universitatea ,,Transilvania” din Braşov.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days