Luminiţa Dumbrăveanu – jurnalistă, scriitoare, producătoare film documentar

„În Republica Moldova, meseria de jurnalist este una de luptător şi un luptător adevărat, cu demnitate personală, umană, profesională, nu cedează atât de uşor… Din acest punct de vedere, pot spune că jurnaliştii din R. Moldova sunt un model de rezistenţă.” (Luminiţa Dumbrăveanu)

“De caractere ducem lipsă. Oameni talentaţi avem mulţi, caractere mai puţine.”

Interviu RRI, emisiunea “ROMÂNII DE LÂNGĂ NOI” (realizatoare Mihaela Dincă)

Luminiţa Dumbrăveanu – peste 20 de ani de presă (la postul naţional de radio, „Vocea Basarabiei”, RFI – corespondent pentru R. Moldova; realizatoare a emisiunii „Focul din Vatră” – primul program din R. Moldova dedicat românilor de pretutindeni, program interzis de PCRM la 24 februarie 2001; fost colaborator al Academiei de Stiinţe a Moldovei, autoare a două volume de poezie şi co-autoare a proiectului „Dicţionar Enciclopedic. Români celebri pe mapamond”; în prezent, este director-fondator al Studioului Independent de filme documentare Flacăra TV & Film (moderator: Mihaela Dincă)”

Emisiunea are la bază un interviu realizat la Bucureşti, în cadrul unei reuniuni a presei de limba română din toată lumea, cu puţin timp înainte de marele spectacol al compozitorului Eugen Doga la Ateneul Român din 25 noiembrie 2012, unde a fost lansată în premieră cartea biografică Eugen DOGA: Muzica este prima şi ultima mea iubire, scrisă de Luminiţa Dumbrăveanu (ed. PRUT, Chişinău, 21 noiembrie 2012).

Flacara tv_MDhttp://flacaratv.md/despre-noi

Studioul Flacăra este specializat în realizarea, pregătirea producţiei audiovizuale în limba română şi alte limbi pentru posturile de Televiziune şi Radio profesioniste din R. Moldova, România şi din lume. În funcţie de genul abordat şi valorificat, producţiile noastre sunt realizate cu brand-ul general Flacăra TV & Film sau special: Flacăra Film şi Flacăra TV.

La drum lung, să ne potrivim ceasurile… la CEASul din Piaţa Marilor Adunări Naţionale de la Chişinău proiectat pe pagina de start. Aici, pe site, la fiece oră exactă veţi auzi semnalele-îndemn: „Basarabie, nu plânge!”, după cântecul cu acelaşi titlu scris de artista Aurica Basarabeanca.

Să nu (mai) plângem, dar să muncim şi să acţionăm.
Să ne lepădăm de vorbăria deşartă şi să înţelegem, în sfârşit,
că dragostea de Neam, la fel ca şi Credinţa fără fapte, moartă este… (Echipa Studioul Flacăra )

[Imagini: flacaratv.md]

 

2 thoughts on “Luminiţa Dumbrăveanu – jurnalistă, scriitoare, producătoare film documentar

  1. Pingback: “În Grădina TE IUBESC”, vers şi cânt se împletesc, iar pământu-i românesc | Român în Lume

  2. Pingback: Cıvata

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days