Jocuri on-line pentru copiii romani de pretutindeni

Comunitatea romaneasca din afara granitelor tarii este una numeroasa si electica, cu trasaturi specifice in functie de tara gazda si de cultura si mentalitatile acesteia. Copiii romanilor din aceste tari sunt primii care se adapteaza acestor conditii, invatand repede limba si obiceiurile. Iar cand e vorba de copii, obiceiurile se referea la joaca si jocuri. Generatiile de azi, incepand chiar de la 3-4 ani, sunt deja familiarizate cu noile tehnologii: calculatoare, tablete, telefoane inteligente, pe care le folosesc in acelasi scop: joaca. Pentru ei, exista in on-line numeroase moduri de a-si petrece timpul, distrandu-se invatand. Printre acestea, se numara si site-urile de jocuri gratuite, xjocuri.com fiind unul dintre cele mai complete portaluri de profil. Aici se gasesc jocuri flash sau unity 3D, in romana, pe care copiii din afara le pot accesa, pentru ei fiind si un exercitiu de a ramane in contact cu limba materna.

Ce imi place la acest portal este ca poti gasi foarte usor orice joc, accesand fie categoriile, fie cautandu-l direct. Impartirea pe categorii, le ofera copiilor sansa de a-si alege exact ce doresc. De exemplu, fetele unor prieteni aflati in Spania sunt fane jocuri de fete de machiat dragute, intrucat acestea le pun imaginatia si creativitatea la treaba, dezvoltandu-le simtul artistic. Insa sunt mult mai multe jocuri disponibile: tip puzzle, cu personaje din desene animate sau povesti, cu personaje din serialele in voga pentru tineri etc. Pentru cei care nu stapanesc foarte bine (inca) regulile jocurilor, pe forumuri si pe YouTube exista numeroase tutoriale video, sfaturi si exemple de cum se jooaca si cum se poate trece usor de la un nivel la altul.

Asa se face ca jocurile generatiei mele sunt acum considerate „vintage” si aproape niciun copil in ziua de azi nu stie de existenta lor (poate doar din povestirile parintilor). Dincolo de nostalgie, marturisesc ca si pe mine, desi am trecut de mult de varsta specifica jocurilor, ma atrag cele on-line si chiar, uneori, cand nu ma vede nimeni, sunt iar copil si ma joc pe calculator!

3 thoughts on “Jocuri on-line pentru copiii romani de pretutindeni

  1. ma bucur ca v-am gasit . vreau sa ma joc cu nepotul de 3,5 ani

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days