Elena Cuza: Femeia – cu majuscula, pana la capat

Elena CuzaO unica si mare iubire: Alexandru Ioan Cuza.

Doua destine spectaculoase. Doar unul si exemplar, cel al Doamnei Elena Cuza.

Este, poate, cea mai convingatoare dovada ca, intr-o viata, oricum ar fi, poti sfida incercarile (chiar verdictele gurii lumii), daca esti Om, Femeie. Se vor gasi probabil si voci care sa conteste deciziile acestei femei in ipostaza de sotie, insa Elena Cuza, asa cum o percepem din afara, a ales ce a SIMTIT.

Elena Cuza. O femeie despre care se pot spune multe, dar nu ca a fost “aproximativa”, ca a avut o viata “de randul lumii”.

Va invitam – via formula-as.ro, intr-o fascinanta poveste de viata a unei femei care spunea: “daca poti intr-adevar sa fii fericita in aceasta zi unica (a nuntii), poti s-o si numeri ca pe singura zi frumoasa din viata”, cu completarea autorului materialului, un domn, Ciprian Rus: “fara umbra celui mai mic regret..”

Ce alta “recomandare” despre o viata traita asa cum trebuie decat cuvintele lui Nicolae Iorga: “Orice lauda, orice semn de durere par nepo­tri­vite fata de mareata simplicitate a fiintei pamantesti care, traind intre noi, cei plini de neajunsuri si pa­cate, a dus curata viata cereasca, asemenea ingeri­lor. Dintre aceste fiinte alese a fost si Doamna Elena, a carei viata intreaga inseamna uita­re de sine, iertare pentru altii, binefacere ascunsa de lume”.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days