Donatie de carti pentru copiii romanilor din Spania

Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a donat cărţi si reviste copiilor români din Spania cu ocazia Zilei Copilului

Cu prilejul Zilei Copilului, sute de cărţi şi reviste în limba română au ajuns în  Spania, ca donaţie din  partea Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Revistele şi cărţile sunt destinate copiilor români  care urmează cursurile de limba română în cadrul parohiilor româneşti şi al şcolilor spaniole. Cu ocazia zilei de 1 iunie, profesorii de limbă, cultură şi civilizaţie română din mai multe zone din Spania organizează diverse activităţi dedicate Zilei Copilului. Acţiunile au drept scop păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti, dar şi stimularea celor mici să înveţe limba română.

”Încercăm  ca prin aceste donaţii de carte să  contribuim  la conştientizarea identităţii etnice a elevilor din comunităţile româneşti din afara graniţei.” afirmă Zvetlana Preoteasa , director general al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

DVD-uri cu film documentar, cărţi şi reviste în limba română au ajuns şi în biblioteca Consulatului Român din Ciudad Real.

ieh

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni, este organizat şi functionează ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică proprie , în subordinea Ministerului Afacerilor Externe şi în coordonarea ministrului delegat pentru relatiile cu românii de peste hotare. Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români în cadrul comuniăţilor istorice româneşti din afara teritoriului României şi nu numai.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days