“Român în Lume”

Echipa de consultanti/domeniu:

Alin Alexandru Mercas / consularalin

Alexandra Cazorla / munca
alexandra

Cristina (Spataru) Marioglou/ psihologie
Cristina Spataru

Claudiu Ganciu / psihologie
claudiu001

Istoric Roman in Lume

ril1„Roman in Lume” a luat nastere in aprilie 2001 ca raspuns la nevoia comunitatii romanesti din Spania de a comunica in limba materna, atat in cadrul sau, cat si in cadrul largit al societatii spaniole. In acea perioada ne aflam la inceputul migratiei romanesti in Spania, comunitatile erau in formare si necesitatea unui ziar de limba romana s-a impus de la sine. De-a lungul anilor, „Roman in Lume” s-a dezvoltat sub forma unui proiect mai amplu, din care au facut parte atat ziarul propriu zis (care s-a distribuit gratuit tot timpul, intr-o perioada nu numai in Spania, ci si in alte tari unde exista comunitati romanesti, cat si paginile web sau emisunile bilingve de la posturile de radio locale sau de pe internet.

hruscaMai mult, mii de conationali au putut fi martorii unor evenimente romanesti importante – concerte in aer liber cu trupe si cantareti foarte cunoscuti sau turneele de colinde cu indragitul Stefan Hrusca.

carte ril

In plan cultural, „Roman in Lume” a participat activ si a co-sponsorizat una dintre primele biblioteci romanesti, deschisa in cadrul unei biblioteci publice spaniole din Madrid, si a publicat un volum de poezii scrise de romanii din Spania (bilingv, cu ajutorul DPRP). Pentru a va aduce aminte mai multe detalii, va invitam sa accesati fisierul „Istoric”.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days