De Pasti…

Una dintre cele mai puternice legaturi cu acasa si cu propriile noastre radacini este Dumnezeu. Dar Dumnezeul nostru, mostenit de la bunici, bland si bun, care miroase a cozonaci de Craciun si de Pasti si care renaste in noi mai puternic in fiecare zi, desi nu mereu ai zice ca este posibil. Pentru romanii din strainatate viata grea, problemele, dorul sunt motive in plus pentru a fi si mai aproape de acest Dumnezeu adus din casa parinteasca si pus langa suflet si langa icoana. Cu atat mai mult, in Sfantele Zile de Pasti, cand Sarbatoarea ne da un nou prilej de iertare, o noua sursa de speranta si de putere.

oua

Credinta si traditiile sunt puncte de referinta ale propriei fiinte si parghii de supravietuire totodata. De aceea, sarbatorile in diaspora au un plus de emotie si de traire, dar si de suferinta. Pentru ca, dincolo de propriile semnificatii, sunt incarcate de dorurile si amintirile noastre despre familia ramasa acasa precum si de povara misiunii pe care ne-o asumam atunci cand lasam in urma tara. Pentru fiecare „roman in lume”, Pastele este sarbatoarea sperantei si a solidaritatii. Toate bisericile ortodxe romane din strainatate tin slujbe emotionante in noaptea de Pasti, iar oamenii, tacuti si inlacrimati, iau Lumina. Iau speranta ca viitorul va fi mai generos si mai ingaduitor si ca le va aduce implinirile pentru care muncesc si fac sacrificii.

La fel si noi, la „Roman in Lume”, de Pasti ne oprim din vartejul fiecarei zi pentru a ne incarca de energie. Inca din 2001 suntem alaturi de romanii de pretutindeni, dar mai ales de cei din Spania, alaturi de ei in necazuri, bucurii si sarbatori, aducandu-le un plus de stabilitate prin informatii, suport si consultanta in diferitele aspecte ale vietii departe de acasa. Este datoria noastra morala de a continua sa fim prezenti, sa dezvoltam si sa potentam ceea ce am realizat pana acum.

Tuturor romanilor, oriunde i-ar fi purtat pana azi viata, le dorim sa aiba mereu cu ei pe acest Dumnezeu al nostru, iar sarbatorile de Pasti sa le aduca mai multa liniste si impacare in suflete si spirite.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days