Cum sa primesti alocatia pentru copil in tara in care lucrezi

alocatieRomanii care muncesc legal intr-un stat al Uniunii Europene, pentru primi alocatia pentru cresterea copilului in tara in care se afla.

Explicatia e simpla: din moment ce lucreaza legal si isi platesc taxele la nivelul tarii adoptive, e firesc sa beneficieze de aceleasi drepturi si in ceea ce priveste alocatia minorilor.
Asta chiar daca micutii au ramas in tara! Potrivit Regulamentului European nr. 1408 – intrat in vigoare cu ceva timp in urma, dar de care romanii plecati peste hotare nu profita -, “salariatii, lucratorii independenti si membrii familiilor acestora” care se deplaseaza in interiorul Uniunii Europene beneficiaza de securitate sociala. In aceasta categorie intra si alocatiile pentru copii.
Procesul de obtinere e simplu
Cu alte cuvinte, minorii romani ai caror parinti muncesc legal intr-un stat membru al UE pot beneficia de alocatia de stat din tara respectiva. In cazul in care minorul locuieste in Romania, alocatia se transmite aici.
Procedura pentru obtinerea alocatiei europene incepe prin depunerea formularului E411, completat la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale sau in institutiile similare din statul in care parintele munceste. Banii vor incepe sa fie platiti dupa ce vor fi verificate toate datele completate in formular (nume, adrese, coduri numerice personale etc).

[Sursa: libertatea.ro]

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days