Cum poti lua credit ipotecar daca lucrezi in strainatate

Datorita concurentei acerbe dintre bancile de pe piata financiara romaneasca, se contureaza o tendinta de a aborda domenii noi, de a acoperi prin produsele disponibile situatii particulare.

!! Pentru informatii cat mai corecte, trimite intrebarea sau intrebarile tale pe romaninlume.info@gmail.com sau completeaza formularul din pagina de contact (aici):

Un astfel de domeniu il reprezinta atragerea veniturilor cetatenilor romani realizate in strainatate si, cu aceasta, posibilitatea lor reala de a contracta credite imobiliare/ipotecare de la bancile de pe piata romaneasca.

Cele mai multe dintre banci acorda imprumuturi pentru locuinta pe baza acestor venituri, insa ponderea luata in considerare este diferita. De asemenea, actele necesare obtinerii acestor imprumuturi difera in functie de creditor.

Indiferent de banca aleasa, solicitantul unui credit in strainatate va avea nevoie de urmatoarele acte: permis de resedinta emis de autoritatile competente, permis de munca emis de autoritatile competente, carte de identitate si pasaport, pentru a atesta cetatenia, contract/contracte/conventii de munca incheiate pe o perioada nedeterminata sau determinata traduse si legalizate, adeverinta salariu tradusa si legalizata (pe minim 3 luni, dar se poate cere si pe 6 luni) si declaratie fiscala emisa de autoritatea competenta cu apostila, tradusa si legalizata.

HVB-Tiriac solicita in plus un codebitor cetatean roman cu resedinta si domociliul in Romania care realizeaza venituri in Romania, 250 euro venit minim brut, un depozit colateral echivalent a minim 3 rate lunare, suma fiind eliberata integral in momentul achitarii integrale a creditului si o vechime minima in campul muncii de 2 ani.

Finansbank acorda imprumuturi pentru romanii care desfasoara activitati in tari membre ale Conventiei de la Haga si pentru pentru romani care desfasoara activitati in tari participante la intelegeri bilaterale scutite de legalizarea actelor (Albania, China, R.P.D. Coreeana, Republica Moldova si Polonia). De asemenea, banca ofera credite pentru romanii care desfasoara activitati in tari nemembre ale Conventiei de la Haga (supralegalizarea actelor de catre Ministerul de Justitie prin Ambasada – Sectia Consulara din Bucuresti si totodata legalizat de Ministerul Afacerilor Externe Romana – Sectia Consulara, si traducerile autorizate in Romania). Pentru Finansbank, contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe o perioada nedeterminata sau determinata, dar care sa acopere perioada de creditare.

BancPost are drept cerinta suplimentara adaugarea a 3 fluturasi de salarii si documentatie fiscala pentru ultimii doi ani eliberata de organul fiscal al tarii respective, traduse si legalizate.

Banca Romana pentru Dezvoltare pondereaza venitul obtinut cu 80% daca durata contractului este mai mica decat perioada creditului, luandu-se altfel in considerare in intregime venitul net. Banca mai solicita o adeverinta de venit care trebuie sa fi fost eliberata cu 45 de zile anterior datei analizei. Toate documentele trebuie sa prezinte aplostila ambasadei Romaniei in strainatate si legalizare, apoi sa fie supralegalizate in Romania. BRD accepta desemnarea unui mandatar.

Piraeus Bank solicita declaratie speciala privind veniturile din strainatate daca veniturile aplicantului provin din activitati independente sau se afla in strainatate de mai putin de 183 de zile.

Alpha Bank mai solicita o serie de documente: Social security competence (care trebuie sa contina apostila ambasadei Romaniei in tara respectiva si traducrea ei de catre un notar din Romania), o declaratie pe propria raspundere privind existenta altor obligatii de plata lunare rezultate din contracte de credite incheiate pe teritorul altei tari si un extras de cont pe ultimele 12 luni.

Pe langa actele de identitate ale solicitantului si actele de identitate ale membrilor familie (pasaport/CI), si , dupa caz, ale girantilor, Banca Comerciala Romana, mai are nevoie de o declaratie privind veniturile din strainatate (in cazul profesiilor liberale, drepturilor de proprietate intelectuala, pensie sau dividende). BCR nu impune restrictii privind tari sau meserii.

Banca Italo-Romena acorda credite cetatenilor romani care desfasoara activitati in Italia dar care doresc sa cumpere o proprietate in Romania. De aceea, dosarul de credit se poate depune la orice sucursala Veneto Banca din Italia sau in Romania la banca Italo-Romena, unde se analizeaza in vederea aprobarii. Daca imprumutul este aprobat, banca realizeaza un raport de evaluare asupra imobilului in urma caruia se emite o scrisoare de garantie la banca din Italia. Evaluarea se achita la Banca Italo-Romena (personal sau de catre imputernicit). Ratele lunare se pot achita atat din Romania cat si din Italia, transferurile fiind scutite de comisioane suplimentare.

Banca Transilvania acorda credite de nevoi personale cu ipoteca si imobiliare, in lei (maxim 25 ani) si valuta (maxim 20 ani), persoanelor care lucreaza in strainatate, cu o finantare maxima de 100.000 euro pentru creditele in valuta si 250.000 euro pentru creditele in moneda nationala. Adeverinta de salariu trebuie sa contina minim ultimele 6 luni lucrate, dar se recomanda sa fie mentionate veniturile obtinute in toate lunile lucrate in baza ultimului contract incheiat. Ponderea veniturilor este de 100%.

OTP Bank acorda credit pentru locuinta in conditiile prezentarii unui codebitor cetatean roman cu resedinta si domiciliul in Romania care realizeaza venituri in Romania (salariul sau net nu poate fi mai mic decat plata lunara aferenta creditului). De asemenea, solicitantul mai trebuie sa prezinte un contract de munca cu o vechime de minim 6 luni, adeverinta de salariu care sa continand apostila ambasadei Romaniei in tara respectiva, traduse si legalizate. De asemenea, OTP Bank mai are nevoie de un extras de cont care sa cuprinda veniturile pe ultimele 6 luni. La randul sau, extrasul trebuie sa cuprinda, obligatoriu, urmatoarele informatii: date de identificare si contact companie angajatoare, functia aplicantului, tipul contractului, veniturile nete pe ultimele 6 luni).

Sanpaolo IMI solicita deschiderea unui cont la o banca partenera a grupului Sanpaolo IMI din tara in care se realizeaza veniturile.

Sursa: FinZoom

FinZoom Financial Guide Network (www.finzoom.com) administreaza portaluri financiare de succes in Bulgaria (www.moitepari.bg si www.creditland.bg) si se va lansa in curand in Turcia (www.finzoom.com.tr). In urmatoarele luni FinZoom.ro – Compara. Decide. Aplica va compara noi categorii de produse: carduri, depozite, fonduri de investitii, credite pentru IMM-uri, asigurari.

» vezi articolul original

sursa: 

 

5 thoughts on “Cum poti lua credit ipotecar daca lucrezi in strainatate

  1. Buena sunt In spania si as dori sa fac un inprumut ipotecar ptr o casa In Romanía am contractual de nunca as dori sa stiu daca se poate

  2. as vrea sa stiu daca pot aplica de un credit chiar daca nu locuiesc in romania…as aplica de un credit in valoare de 15.ooo euro si dispun de inca 10.000 euro depositul pentru o locuinta..va multumesc

  3. Buna ziua, as dori unele informatii. Locuiesc in Italia de 2 ani jumatate, am toate actele in regula, am contract de munca si lucrez tot de 2 ani jumate. Am 28 de ani sotia si un copil. salariul meu variaza intre 1200-1600 euro. as dori sa imprumut suma de 15000 euro pentru a-mi cumpara o masina. as dori sa stiu actele necesare si daca as putea obtine aceasta suma

  4. lucrez in spania cu contract fix si as vrea sa stiu daca pot sa iau un credit ipotecar de la brd.de 10000euro si daca trebuie sa dau avans.creditul sa fie pe o perioada de cinci ani..multumesc

  5. Buna ziua as dori sa intreb daca as putea face un inprumut de credit personal cu actele din strainatate lucrez de 9 ani si am un contract de munca indefinit astept un raspuns va multumesc

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days