Copiii romanilor stabiliti intr-o tara UE pot beneficia GRATUIT de cursuri de limba straina

Copiii romani au dreptul de a fi scolarizati in orice tara din UE, in aceleasi conditii ca si cetatenii tarii respective.

Ei au dreptul de a fi plasati intr-o clasa care corespunde grupului lor de varsta, la un nivel echivalent celui din tara de origine, indiferent cat de bine cunosc limba tarii respective.

schoolCopiii romanilor care se stabilesc intr-o alta tara UE pentru a munci au dreptul sa beneficieze de cursuri de limba gratuite in noua lor tara de resedinta, pentru a reusi sa se adapteze la noul sistem scolar.

Sistemele scolare din tarile UE pot fi foarte diferite. De exemplu, in unele tari, elevii trebuie sa opteze foarte devreme pentru o formare academica sau profesionala.

De aceea nu exista un sistem european de recunoastere automata a certificatelor scolare. In unele tari, trebuie sa cereti autoritatilor nationale sa recunoasca certificatele copiilor dumneavoastra inainte de a-i putea inscrie intr-o institutie de invatamant.

Util: ne puteti adresa intrebarile referitoare la specificul sistemelor de invatamant din toate tarile membre UE pe adresa: romaninlume.info@gmail.com. Va raspundem in maximum 3 zile de la primirea mesajului.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days