Claudiu Ganciu

Sunt psihoterapeut Claudiu Ganciu si am sa va insotesc in intrebarile pe care “Roman in lume” le are. Sunt psiholog si lucrez ca psihoterapeut, mai ales in urmatoarele domenii de referinta:
1) Cuplul – relatiile si legaturile de cuplu. De circa 10 ani fac psihoterapie de cuplu sau accord consultatii pentru cupluri. Aici munca mea a luat doua directii – de terapie de cuplu si de terapie individuala pe probleme de cuplu. S-ar putea spune ca este o directie in care m-am specializat in timp. In aceasta directive pentru mine a fost importanta intalnirea cu Rosa Jaitin care a facut sa fie o directie importanta cuplul si relatia de cuplu. Ca urmare a acestei activitati sunt si presedinte executiv in cadrul Asociatiei Romane de Psihanaliza a Legaturilor de Familie si Grup “Enrique Pichon Riviere”. De asemenea am o colaborare pe acest tip de problem de cuplu cu situri care s-au modificat in decursul timpului. Sunt convins relatiile de cuplu sunt o tema importanta in diaspora.

2) Dependenta – Acum cativa ani am inceput sa raspund la unele intrebari privind dependentele. A fost o intamplare care m-a determinat sa dau atentie acestei laturi a psihicului si a unei intrebari fundamentale – de ce marja de success a terapiilor care pleaca de la probleme de dependenta este atat de reuds si, mai ales, ce se poate face in acest sens. Am descoperit ca grupul si legaturile sunt cele care asigura succesul posibil. Dependentele de jocuri de noroc, de computer sau de sex sunt posibil sa fie tratate atat timp cat in ele se vor regasi cauzele care le-au determinat. In prezent in cabinet vin persoane si familii care sufera de dependenta.

3) Migratia. Tema migratiei a aparut in urma numeroasele mailuri care veneau acum circa 10 ani de la romanii de afara. Am incercat sa concept un dispozitiv pentru ei si a rezultat un cabinet on-line. Am inceput sa dau consultatii on-line ca sa constat ca activitatea psihoterapeutica on-line este ceva foarte diferit, nu se poate compara si nici nu poate sa fie similara activitatii din cabinet. Nu stiu cum s-ar putea numi. Ar fi intr-un fel consiliere. Ar fi si terapie din moment ce simptome cum este atacul de panica pot sa fie tratate astfel. Dar nu se poate numi chiar terapie. Dar aceasta este alta discutie. In prezent pentru terapia on-line utilizez skype, evolutia tehnicii asigurand o dezvoltare corespunzatoare si nemaifiind necesar un program specializat. Eu consider ca este o activitate de insotire in lumea intrebarilor si conflictelor pe care un om aflat in alta cultura trebuie sa le intampine si, in anumite conditii, poate sa devina si consiliere si terapie. In urma acestor experiente online am prezentat la Cracovia, la conferinta Federatiei Europene de Psihoterapie Psihanalitica lucrarea “New Home” referitoare la migratia reusita si cea esuata. Aceasta parte a activitatii mele m-a facut sa ader la proiectul “Roman in lume” si sa fiu de accord cu el dupa 3 minute de discutie cu echipa “Roman in lume”. Cred ca despre migratie avem multe de discuta impreuna.
Puteti sa-mi scrieti sau sa ma contactati astfel:
Pentru intrebari: clauganc@gmail.com
Pentru psihoterapie individuala si de cuplu Bucuresti: telefon 0722 453 906
Pentru cabinet on-line: cpap.claudiu@gmail.com
Pentru probleme de dependenta: centrupsihologie@gmail.com
Pentru prezentari, conferinte si seminarii pe teme de cuplu, dependenta sau migratie va recomand sa sunati la telefon 0722 453 906.

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days