Cardul european de asigurare de sanatate

Pot primi asistenta medicala si cetatenii europeni deplasati in Spania? Da. Cetatenii comunitari care nu sunt afiliati la Regimul de Asigurari Sociale vor putea beneficia de asistenta medicala pe perioada deplasarii lor temporare in Spania, numai daca au obtinut in tara lor Cardul de Sanatate European.

Este nevoie pentru un imigrant de asigurare suplimentara, sau este suficient sa aiba cardul european de asigurare eliberat in tara de origine? Este suficienta prezentarea Cardului de Sanatate European emis in tara de provenienta.

Ce drepturi ofera Cardul de Sanatate European emis in tara de provenienta? Cardul de Sanatate European (Tarjeta Sanitaria Europea -TSE) este documentul personal si netransferabil care ofera dreptul titularului sau de a primi servicii medicale pe perioada sederii sale temporare in interes de serviciu, studii, turism, pe teritoriul Uniunii Europene, al Spatiului Economic European si in Elvetia, in acord cu prevederile legale ale tarii de sedere.

Cat timp poate folosi un imigrant Cardul de Sanatate European? Cardul de Sanatate European are termen de valabilitate de un an. Odata depatit acest termen, trebuie solicitat unul nou la un birou al Asigurarilor Sociale din tara respectiva.

Exista beneficii / servicii, care nu sunt acoperite de cardul european pentru asigurari? Beneficiile si serviciile care sunt acoperite de Cardul de Sanatate European pentru persoanele din afara tarii sunt aceleasi cu cele pentru cetatenii spanioli si sunt reglementate prin legislatia spaniola si prin Reglementarile Comunitare de Asigurare Sociala ale Uniunii Europene. In Spania, singurul serviciu care nu este acoperit este cel de ingrijiri stomatologice preventive, dar extractiile sunt.

Este nevoie pentru un imigrant sa ia o polita de asigurare inainte de plecare? Nu este obligatoriu, dar va trebuie sa aiba asupra sa Cardul de Sanatate European valabil.

(sursa: wiki.2mobility.eu)

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days