15 iunie – Celebrarea Poetului Național la Viena! Mihai Eminescu unește românii din Austria

Într-o zi caniculară de 14 iunie, pe un soare torid, sub egida și coordonarea Asociației Culturale ”Mihai Eminescu” din Austria s-a organizat un eveniment comemorativ și artistic la statuia Poetului Național din fața Bisericii Ortodoxe Române de pe Simmeringer Haupstr. 161 din Viena. În ciuda cădurii de 35 de grade, la celebrarea Poetului Național au participat circa 250 de români și invitați din Austria. Dintre oficialitățile participante amintim pe d-l Andrei Popov, ambasadorul Republicii Moldova la Viena, d-na Irina Cornișteanu, directorul ICR Viena și d-l Călin Țânțăreanu, locțiitorul ambasadorului României în capitala Austriei.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnurilor Naționale ale Austriei și României, în interpretarea Fanfarei Bisericii Penticostale Elim. Preoții Nicolae Dura și Emanuel Nuțu din partea parohiei ortodoxe locale au oficiat slujba religioasă în memoria poetului Mihai Eminescu. Coroana de flori a fost depusă la bustul Poetului Național de către d-na Laura Hant, președintele Asociației Culturale ”Mihai Eminescu” și dl. Harald Troch, parlamentar austriac. În cuvântul său, dl. Harald Troch a evidențiat universalitatea marelui poet român pentru că ”Mihai Eminescu nu mai este doar un poet român, ci un poet european, recunoscut de către toți cei care trăiesc în Europa”.

Citeste continuarea in Jurnalul Romanesc.

One thought on “15 iunie – Celebrarea Poetului Național la Viena! Mihai Eminescu unește românii din Austria

  1. Pingback: 15 iunie – Celebrarea Poetului Național la Viena! Mihai Eminescu unește românii din Austria | ROM.Press - Romanian News Agency

Tu ce parere ai
  1. (*)
  2. (*)
  3. (*)
  4. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days