Comunicat de presă – IEH prezent în Grecia la festivitățile de deschidere a Cursurilor de limbă, cultură și civilizație română, anul școlar 2014-2015

iehMinistrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, alături de directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Preoteasa, efectuează, în perioada 27-30 septembrie 2014,  o vizită de lucru în Grecia. Cu această ocazie vor fi prezenți la festivitățile de deschidere a cursurilor de limbă, cultură și civilizație  românească, organizate în cadrul școlilor de weekend de către Comunitatea română „Sf. Ștefan cel Mare” și de către Asociația femeilor românce din Grecia (AFRG), ambele cu sediul în Atena, participând, totodată, și la cursurile de limbă, cultură și civilizație  românească, susținute în  cadrul școlii de weekend  a  Asociației  „Sfinții Impărați Constantin și Elena” din Aspropyrgos. În cadrul evenimentelor, copiii români vor primi din partea IEH rechizite și cărți in limba română. În egală măsură, cartea românească va ajunge și în bibliotecile asociațiilor menționate. Agenda vizitei include, de asemenea, întâlniri cu  E.S. domnul  Lucian Fătu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României  în Republica Elenă, dar și cu alți reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Grecia, pentru o cât mai bună cunoaștere a realității românești din acest spațiu geo-cultural.

Prezervarea limbii materne în rândul tinerei  generații, precum și menținerea  legăturii acesteia cu spațiul cultural de origine sunt obiective primare ale Institutului  „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni , care, prin colaborarea cu asociațiile românești din țară și din  întreaga lume, asigură și de această dată suportul minimal necesar procesului educațional în limba română,  fie el desfășurat  în şcoli de duminică sau de week-end, şcoli parohiale sau școli cu predare în limba română.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni  a trimis rechizite școlare și cărți în limba română în comunitatea  românească  din Serbia, dar și băieșilor din Croația.

Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon 004 021 310 26 98